På svenska In English

Zooma in på kemi 7-9, del 2

Haajamo, Ville; Holmström, Gerd; Sjöblom, Maria
Nimeke: Zooma in på kemi 7-9, del 2
Tekijät: Haajamo, Ville (Kirjoittaja)
Holmström, Gerd (Kirjoittaja)
Sjöblom, Maria (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789521366017
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 3.8.2022
Hinta: 27,00 € (24,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Opetushallitus
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: ruotsi
Sivumäärä: 142
Tuoteryhmät: Grundläggande utbildning
Specialundervisning
Kemi
Koulutusaste: Yläkoulu
Avainsanat: grundläggande utbildning, specialundervisning, lättläst, kemi, lätt svenska
Zooma in på kemi 7-9 är en läromedelsserie som är lätt att läsa och lätt att förstå. Läromedlen lämpar sig väl för t.ex. elever med läs- och skrivsvårigheter. De kan användas både i specialundervisning och parallellt med ett annat läromedel. Läromedelsserien täcker innehållet i läroplanen för kemi i årskurserna 7-9 och bildar tillsammans med Zooma in på fysik 7-9 en helhet.

Varje kapitel har en likadan uppbyggnad och inleds med en helsidesbild som ger en introduktion till kapitlets tema. På den första textsidan finns ett inledningsexperiment som ska inspirera och väcka intresse för kapitlets innehåll. Stor vikt har lagts vid begrepps- och läsförståelsen. Nya begrepp som är av central betydelse för innehållet finns förklarade bakom qr-koder som finns inne i boken i nära anknytning till den text där begreppet introduceras. I slutet av varje kapitel finns uppgifter i tre olika kategorier för att underlätta differentiering. I boken finns Visste du att-rutor som ger tilläggsinformation om det aktuella temat för de elever som vill läsa lite mera.

Zooma in på kemi 7-9, del 2 handlar om atomer, atommodeller och olika ämnen i periodiska systemet. Boken handlar också om syror och baser och hur du kan använda dem i din vardag.

Läromedlen kompletteras med material för läraren. Materialet innehåller undervisningstips, facit till uppgifterna, extra material för att träna begrepp och jobba med bilder samt stöd för elevernas självutvärdering.


Suosittelemme myös tuotteita