På svenska In English

Tilaus- ja toimitusehdot sekä digitaalisten oppimateriaalien käyttöehdot

Tilatessaan asiakas hyväksyy tilaus- ja toimitusehdoissa mainitut ehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä. Kun tilaus sisältää digitaalisia oppimateriaaleja, asiakas hyväksyy tilatessaan digitaalisten oppimateriaalien käyttöehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä.

Tilaus- ja toimitusehdot

Päivitetty 28.5.2024

Toimitustavat, painetut tuotteet

Nouto Postista -toimitustavalla tilaus toimitetaan lähimpään Postin toimipaikkaan noudettavaksi.

Toimituskulut, painetut tuotteet

  • 6,90 € Nouto Postista
  • 8,90 € Toimitus vastaanottajalle
  • 20,00 € Toimitus ulkomaille

Toimitusmaksu on aina tilauskohtainen. Se peritään yhden kerran tilausta kohden, eikä muutu toimituserien määrästä riippuen. Toimitusmaksu veloitetaan ensimmäisen osatoimituksen yhteydessä.

Toimitusajat, painetut tuotteet

Toimitusaika riippuu tilattujen tuotteiden saatavuudesta. Tuotteiden saatavuustiedot ilmoitetaan aina tuotteen perustietojen yhteydessä. Varastotuotteet lähetetään 1–3 työpäivää tilauksesta. Muiden tuotteiden toimitusajat vaihtelevat tuotteiden saatavuudesta riippuen. Eurooppaan tilattujen tuotteiden toimitusaika on perustoimitusajan lisäksi 3–7 työpäivää ja Euroopan ulkopuolelle 6–14 työpäivää.

Tilauksesta saattaa muodostua useampi toimituserä, tilatut tuotteet laskutetaan toimituserittäin.

 

Tuotteen toimituksen oleellisesti viivästyessä, pyrimme viipymättä ilmoittamaan siitä asiakkaalle. Asiakas voi perua tilauksensa, jos toimitus ei ole tapahtunut verkkokaupan ilmoittamassa ajassa. Rekisteröityneet asiakkaat voivat seurata tilaustapahtumaansa verkkokaupassa.

Tilauksen peruutus ja palautusoikeus, painetut tuotteet

Verkkokaupan asiakkailla on kuluttajasuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilauksensa tai osan siitä neljäntoista (14) päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta.

Tuotteiden palautusosoite tilauksen peruuntuessa:

 

Storia Oy
Asiakaspalautus
Hakakalliontie 10
05460 Hyvinkää

Käyttämättömän/jälleenmyyntikelpoisen tuotteen mukaan tulee liittää tilauksen mukana toimitettu palautuslomake.

Tilaukseen ja toimitukseen liittyvät reklamaatiot voi lähettää osoitteeseen: asiakaspalvelu@storia.fi

Digitaalisten oppimateriaalien tilaus ja toimitus, henkilöasiakkaat

Verkkokaupassa voi ostaa käyttöoikeuksia digitaalisiin oppimateriaaleihin. Asiakas voi käyttöoikeutensa perusteella käyttää oppimateriaalia sen käyttöehtojen mukaisesti. Oppimateriaali toimitetaan tilausvahvistuksen mukaisesti oppimateriaalin käyttöympäristöön. Toimitus on maksuton. Oppimateriaalin käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä oppimateriaalin käyttöympäristöön. Oppimateriaalin käyttöoikeus alkaa, kun tilausvahvistuksessa lähetetty aktivointikoodi on käytetty. Käyttöoikeus päättyy lisenssin (esim. 12 kk) mukaisesti. Aktivointikoodi tulee käyttää 18 kuukauden kuluessa sen ostamisesta.

Digitaalisten oppimateriaalien tilaus ja toimitus, oppilaitosasiakkaat

Oppilaitosasiakkaita ovat Suomessa ja ulkomailla toimivat suomalaisen koulutusjärjestelmän koulutustoimijat (koulutuksen järjestäjät, opetuksen järjestäjät, vapaan sivistystyön ylläpitäjät) sekä niiden ylläpitämät oppilaitokset ja toimipisteet. Oppilaitosasiakkaan tulee rekisteröityä verkkokaupan asiakkaaksi. Rekisteröitymisen yhteydessä oppilaitosasiakas valitsee itselleen käyttäjätunnuksen ja salasanan. Rekisteröityneillä asiakkailla on velvollisuus huolehtia siitä, että heidän käyttäjätunnuksensa ja salasanansa eivät joudu ulkopuolisen käsiin. Rekisteröityneet vastaavat kaikista heidän käyttäjätunnuksillaan tehdyistä tilauksista.

Verkkokaupassa oppilaitosasiakas voi ostaa käyttöoikeuksia digitaalisiin oppimateriaaleihin. Digitaalinen oppimateriaali toimitetaan oppimateriaalin käyttöympäristöön. Toimitus on maksuton. Tilausvahvistuksen jälkeen oppimateriaalin käyttöympäristö lähettää erillisen viestin ostotapahtuman yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Viestissä on ohjeet ja aktivointikoodi oppimateriaalin käyttöönottoon. Viesti tulee välittää oppimateriaalia käyttävälle opettajalle, jotta ostetut lisenssit saadaan käyttöön.

 

Oppilaitosasiakkaan ostamien lisenssien käyttöönotto ja käyttäminen edellyttää sekä opettajilta että opiskelijoilta ja oppilailta MPASSid:llä tunnistautumista oppimateriaalien käyttöympäristöön. Ennen tilauksen tekemistä on hyvä varmistaa, että MPASSid-palvelu on käytössä.

Oppilaitoksen opettajat, opiskelijat ja oppilaat voivat käyttöoikeutensa perusteella käyttää oppimateriaalia sen käyttöehtojen mukaisesti. Oppimateriaalin käyttöoikeus alkaa ja päättyy ostetun lisenssityypin mukaisesti: 

 

  • Käyttöoikeus alkaa ja päättyy lisenssin mukaisina päivämäärinä (esim. 1.8.–31.7.).
  • Käyttöoikeus alkaa, kun aktivointikoodi on käytetty ja päättyy lisenssin (esim. 12 kk) mukaisesti. Aktivointikoodi tulee käyttää 18 kuukauden kuluessa sen ostamisesta. 

Tilauksen peruutus ja palautusoikeus, digitaaliset oppimateriaalit

Digitaalisilla oppimateriaaleilla ei ole peruuttamisoikeutta tai palautusoikeutta. Digitaaliset oppimateriaalit ovat kuluttajansuojalain mukaisia palveluita, joissa palvelu on kokonaan suoritettu tai digitaalisen sisällön toimittaminen sähköisesti on aloitettu ennen peruuttamisajan päättymistä. Tilatessaan digitaalisten oppimateriaalien lisenssejä asiakas antaa suostumuksensa siihen, että sopimus täyttyy peruuttamisajan sisällä eikä vasta 14 päivää oston tekemisestä. Asiakkaalle on ilmoitettu peruuttamisoikeuden puuttumisesta. (Kuluttajansuojalaki 6. luku, 14 §, 15 § ja 16 §)

Henkilötietojen käsittely

Tilaamisen yhteydessä verkkokauppa kerää asiakkaistaan ostotietoja, jotta verkkokauppa pystyy tarjoamaan parempaa palvelua. Asiakkaaseen liittyviä tietoja kerätään asiakkaalta itseltään tilauksen teon yhteydessä. Asiakasrekisteriin kerätään seuraavia tietoja: etunimi, sukunimi, katuosoite, postinumero, postitoimipaikka, maa, puhelinnumero, sähköpostiosoite, käyttäjätunnus sekä rekisteröitymispäivämäärä, viimeinen kirjautuminen, ostotilaukset ja maksutapa. Tietoja käytetään seuraaviin tarkoituksiin: tilauksen käsittely, laskutus ja perintä, asiakas- ja palvelusuhteen hoito, markkinointiviestintä, ylläpito ja palvelun kehittäminen asiakkaiden tarpeita vastaavaksi.

Digitaalisten oppimateriaalien tilaamisen yhteydessä verkkokauppa välittää oppilaitosasiakkaasta seuraavat tiedot digitaalisten oppimateriaalien käyttöjärjestelmälle: tilaajan nimi ja sähköpostiosoite, koulun nimi sekä tilattujen digitaalisten oppimateriaalien tiedot. Verkkokauppa ei välitä henkilöasiakkaan tietoja digitaalisten oppimateriaalien käyttöjärjestelmälle.

 

Tarkempaa tietoa siitä, miten verkkokauppa käsittelee henkilötietoja, saat tutustumalla verkkokaupan tietosuojaselosteeseen.

Digitaalisten oppimateriaalien käyttöehdot

23.5.2024

1. Yleistä

Nämä käyttöehdot koskevat Opetushallituksen kustantamia maksullisia digitaalisia oppimateriaaleja (jäljempänä ”tuote” tai ”tuotteet”). Tuotteen lisenssin ostamalla henkilöasiakas ja oppilaitosasiakas hyväksyvät nämä käyttöehdot ja sitoutuvat noudattamaan niitä.

Henkilöasiakkaalla (jäljempänä ”käyttäjä”) tarkoitetaan tässä esimerkiksi toisen asteen opiskelijaa, jolle oppilaitos ei osta oppimateriaaleja ja joka ostaa itse tuotteen lisenssin. 

 

Oppilaitosasiakkaalla (jäljempänä ”käyttäjä”) tarkoitetaan tässä Suomessa ja ulkomailla toimivia suomalaisen koulutusjärjestelmän koulutustoimijoita (koulutuksen järjestäjät, opetuksen järjestäjät, vapaan sivistystyön ylläpitäjät) sekä niiden ylläpitämiä oppilaitoksia ja toimipisteitä. Kun oppilaitosasiakas ostaa tuotteen lisenssejä, käyttäjiä ovat myös oppilaitoksen opettajat, opiskelijat ja oppilaat (jäljempänä ”käyttäjä”), joiden käyttöön oppilaitosasiakas on ostanut tuotteiden lisenssejä. 

Oppilaitoksen tehtävänä on tarvittavassa määrin informoida opiskelijoita tai oppilaita ja heidän huoltajiaan näistä käyttöehdoista sekä hankkia oppilaiden huoltajilta mahdollisesti tarvittavat suostumukset tuotteen tai sen osien käyttämiseen. Opetushallitus ei vastaa näiden velvollisuuksien laiminlyömisestä tai laiminlyönnin seurauksista. 

 

Käyttäjä vastaa itse tuotteen käyttämisen edellyttämien laitteiden, verkkoyhteyksien ja mahdollisten ohjelmistojen hankkimisesta, toimivuudesta ja niiden aiheuttamista kustannuksista. Ne eivät saa aiheuttaa häiriötä tai muuta haittaa tuotteelle tai muille verkon käyttäjille.

Käyttäjä sitoutuu käyttämään tuotetta vain opetus- ja yksityiskäytössä, näiden käyttöehtojen mukaiseen tarkoitukseen ja vain näiden käyttöehtojen mukaisessa laajuudessa.

 

Opetushallituksella on oikeus harkintansa mukaan muuttaa näitä käyttöehtoja. Opetushallitus ilmoittaa käyttöehtojen muutoksesta tuotteen käyttöympäristön kautta tai muulla parhaaksi katsomallaan tavalla. Jatkamalla tuotteen käyttöä käyttäjä hyväksyy näiden käyttöehtojen muutokset. Käyttäjä on velvollinen huolehtimaan siitä, että tutustuu kulloinkin voimassa oleviin käyttöehtoihin ja niiden sisältöön.

2. Tuotteen sisältö

Tuotteet sisältävät muun muassa tekstiä, kuvia, videoita, äänitteitä, tehtäviä ja opettajan aineistoja. Opetushallituksella on oikeus tehdä muutoksia tuotteeseen. Käyttäjä hyväksyy, ettei Opetushallitus ole velvollinen suorittamaan hyvitystä tai korvauksia käyttäjälle tämän johdosta. 

Osa tuotteesta voi riippua ulkopuolisista tekijöistä kuten kolmansien tahojen ohjelmistoista, verkkosivuista ja palveluista, jotka eivät ole Opetushallituksen hallinnoimia. Opetushallitus ei ole vastuussa kolmansien osapuolten verkkosivujen tai -palveluiden sisällöstä tai käytännöistä. Opetushallituksella on oikeus muokata tuotetta siltä osin kuin se johtuu ulkopuolisista tekijöistä. 

3. Tunnistautuminen ja rekisteröityminen

Tuotteen käyttäminen edellyttää käyttöympäristöön tunnistautumista tai rekisteröitymistä seuraavasti: 

1) Kun oppilaitosasiakas ostaa tuotteiden lisenssit, oppilaitoksen opettajat, opiskelijat ja oppilaat tunnistautuvat MPASSid-tunnistuksenvälityspalvelulla. MPASSid-palvelun välittämiä tietoja käytetään ainoastaan siinä laajuudessa kuin tuotteen käyttö sitä edellyttää. Opettajan tulee lisätä sähköpostiosoitteensa ensimmäisen tunnistautumisen yhteydessä.

 

2) Kun henkilöasiakas ostaa tuotteiden lisenssit, henkilöasiakas rekisteröityy omalla nimellään ja sähköpostiosoitteellaan. Rekisteröitymällä käyttäjä vakuuttaa, että käyttäjän antamat tiedot ovat oikeita ja ajantasaisia. Tietojen muuttuessa käyttäjä päivittää omat muuttuneet tietonsa. 

Jokainen käyttäjätili on henkilökohtainen ja sidottu yksittäiseen luonnolliseen henkilöön. Käyttäjällä ei ole oikeutta siirtää käyttäjätunnusta, salasanaa tai tilin käyttöoikeutta toiselle henkilölle. Mikäli käyttäjä tietää tai epäilee käyttäjätunnuksensa tai salasanansa päätyneen oikeudettomasti toisen henkilön tietoon, käyttäjän tulee välittömästi vaihtaa käyttämänsä salasana ja ilmoittaa asiasta Opetushallitukselle, jotta tarpeellisiin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä.

4. Tuotteen käyttäminen

Käyttäjä saa käyttää tuotetta vain opetuksen ja opiskelun edellyttämiin tarkoituksiin. 

Käyttäjä ei ole oikeutettu lähettämään, välittämään, luomaan tai tallentamaan tuotteeseen mitään teosta, viestiä tai muuta aineistoa, joka on hyvän tavan tai lain vastainen. Käyttäjä ei ole myöskään oikeutettu lähettämään, välittämään tai tallentamaan tuotteeseen tekijänoikeuden, tavaramerkkioikeuden tai muun immateriaalioikeuden suojaamaa aineistoa, jollei hänellä ole siihen oikeudenhaltijan nimenomaista lupaa. Opetushallitus ei vastaa käyttäjän toimittamasta tai tallentamasta aineistosta eikä aineiston käyttöön liittyvistä kolmansien osapuolten esittämistä korvaus- ja muista vaatimuksista.

 

Opetushallitus ei vastaa tuotteen käytöstä eikä käyttäjien mahdollisesti tuotteen kautta tekemistä rikoksista tai oikeudenloukkauksista taikka muista lain, käyttäjien tai oppilaitosten velvoitteiden tai hyvän tavan vastaisista teoista tai laiminlyönneistä. Opetushallitus ei myöskään vastaa käyttäjien näkemyksistä ja mielipiteistä tuotteen keskustelu- tai muille vastaavilla palstoilla. 

Opetushallituksella on oikeus estää tuotteen käyttö, mikäli on perusteltua syytä epäillä, että tuotetta käytetään edellä mainitun luvattoman aineiston levittämiseen tai muutoin käyttöehtojen, hyvän tavan tai lain vastaisesti taikka tavalla, joka vaarantaa tuotteen toiminnan tai muiden käyttäjien tietosuojan tai -turvan. Estäminen ei vapauta käyttäjää hänen laista tai käyttöehdoista johtuvista velvoitteistaan.

 

Käyttäjä hyväksyy, että Opetushallituksella on oikeus poistaa käyttäjän käyttäjätili käytöstä joko tilapäisesti tai pysyvästi ilman hyvitys- tai korvausvelvollisuutta, jos 1) käyttäjä on käyttänyt tuotetta näiden käyttöehtojen vastaisesti tai 2) Jos Opetushallituksella on perusteltu syy epäillä, että käyttäjän toimenpiteet voivat aiheuttaa vahinkoa, haittaa tai oikeudellisia seuraamuksia käyttäjälle itselleen, muille käyttäjille, Opetushallitukselle tai muille tuotteen toteuttamiseen osallisille tai 3) Opetushallituksella on tähän lainsäädäntöön tai viranomaismääräykseen perustuva velvollisuus.

5. Oikeudet tuotteen sisältöön

Kaikki tuotteiden tekijänoikeudet ovat joko Opetushallituksella tai Opetushallituksella ja tuotteiden sisällön tekijänoikeuksien haltijoilla. Muut tekijänoikeudet ja immateriaalioikeudet ovat joko Opetushallituksella tai Opetushallituksen yhteistyökumppaneilla tai muilla kolmansilla osapuolilla, kuten lisenssinhaltijoilla. 

Käyttäjä ei ole oikeutettu valmistamaan tai valmistuttamaan tuotteen sisällöstä kappaleita (kopioita) eikä saattamaan sen sisältöä tai sen osaa yleisön saataville levittämällä, välittämällä, esittämällä tai näyttämällä sitä julkisesti, jollei Opetushallitus ole ennalta antanut siihen kirjallista suostumusta. Käyttäjällä on kuitenkin oikeus käyttää tuotetta Kopioston kulloinkin voimassa olevien ehtojen mukaisesti. Lainattaessa tuotteen sisältöä lain niin salliessa, on käyttäjä velvollinen mainitsemaan lähteen hyvän tavan edellyttämällä tavalla.

 

Käyttäjä saa tuotteeseen ainoastaan näiden käyttöehtojen mukaiset oikeudet, eikä käyttäjälle myönnetä edellä mainittuihin mitään muita oikeuksia.

6. Tuotteen käytettävyys

Opetushallitus huolehtii yhdessä yhteistyökumppanien kanssa tuotteiden toimivuudesta ja pyrkii tarjoamaan tuotteen siten, että se on jatkuvasti käyttäjän käytettävissä. Opetushallitus ei takaa, että tuote olisi käytettävissä keskeytyksettä, tai että tuote on täysin virheetön. Opetushallitus ei takaa tuotteen aukotonta saatavuutta, etenkään olosuhteissa, joissa käyttäjällä ei ole luotettavaa ja riittävän nopeaa internet-yhteyttä. 

Opetushallitus ei ole vastuussa siitä, mikäli tuote ei ole osittain tai lainkaan saatavilla esimerkiksi johtuen palvelunestohyökkäyksestä tai häiriöistä yleisissä tietoliikenneyhteyksissä.

 

Käyttäjä ymmärtää ja hyväksyy, että Opetushallitus saattaa lakata tarjoamasta tiettyä tuotteen sisältöä tai toiminnallisuutta sen johdosta, että ohjelmisto tai sen osa perustuu sellaiseen avoimen lähdekoodin tai muun kolmannen tahon kehittämään kirjastoon tai komponenttiin, jonka kehittäminen tai ylläpito on lakannut.

Opetushallituksella on aina oikeus keskeyttää tuotteen tarjoaminen huolto- tai ylläpitotoimenpiteiden ajaksi. Opetushallitus ilmoittaa suunnitelluista käyttökatkoista etukäteen käyttöympäristön kautta tai muulla parhaaksi katsomallaan tavalla. Opetushallituksella on lisäksi oikeus rajoituksetta muuttaa tuotetta, kuten sen ominaisuuksia, toiminnallisuuksia, ulkoasua ja teknologioita sekä oikeus lopettaa tuotteen tarjoaminen kokonaan tai osittain mistä syystä tahansa.

 

Opetushallitus ei kuitenkaan ole korvausvastuussa tuotteen toiminnan keskeytymisestä, hidastumisesta tai toiminnan virheistä aiheutuvasta haitasta tai vahingosta.

Opetushallitus ei myöskään korvaa tuotteessa ilmenevistä teknisistä vioista, huolto- tai asennustoimista aiheutuvista keskeytyksistä taikka niiden aiheuttamista tuotteeseen sisältyvän tai muun tiedon muuttumisesta tai katoamisesta taikka kolmansista osapuolista johtuvista tiedonsiirtoon liittyvistä ongelmista, häiriöistä tai katkoksista aiheutuvia vahinkoja.

7. Tietoturva

Opetushallitus järjestää tuotteen tietoturvan yleisesti hyväksyttävällä tavalla ja tehokkaasti sekä pyrkii asianmukaisin teknisin ratkaisuin turvaamaan tietojen säilymisen sekä estämään asiattomien pääsyn tietojärjestelmiinsä huomioon ottaen käytettävissä olevat tekniset mahdollisuudet, toimenpiteiden aiheuttamat kustannukset, käsiteltävien tietojen laatu, määrä ja ikä sekä käsittelyn merkitys yksityisyyden suojan kannalta. Opetushallitus ei kuitenkaan välttämättä voi taata täydellistä tietoturvaa. Opetushallitus ei takaa, että tuote olisi kaikkina aikoina vapaa viruksista, haittaohjelmista tai muista haitallisista komponenteista.

Oppilaitokset vastaavat omien tietojärjestelmiensä tietoturvan asianmukaisesta hoitamisesta. Kun käyttäjä on henkilöasiakas, esimerkiksi toisen asteen opiskelijaa, joka ostaa itse tuotteiden lisenssit, käyttäjä vastaa oman laitteensa ja tietoliikenneyhteyksiensä tietoturvan asianmukaisesta hoitamisesta.

8. Henkilötietojen käsittely

Käyttäjien henkilötietoja käsitellään tuotteen käytön yhteydessä. Tarkempaa tietoa siitä, miten käyttäjien henkilötietoja käsitellään, saat tutustumalla digitaalisten oppimateriaalien tietosuojaselosteeseen.

9. Vastuut ja vastuunrajoitukset 

Tuotetta koskevien virheiden ja puutteiden osalta Opetushallituksen vastuu rajoittuu velvollisuuteen korjata tuote tai suorittaa se uudelleen.

Kumpikin osapuoli vastaa toiselle osapuolelle tuottamuksellaan aiheuttamistaan välittömistä vahingoista. Osapuolten on esitettävä kaikki korvausvaatimuksensa puolen vuoden kuluessa siitä, kun osapuoli tuli tai osapuolen olisi pitänyt tulla tietoiseksi vahinkotapahtumasta.

 

Mikäli tuotteen käytöstä aiheutuu käyttäjälle vahinkoa tai menetyksiä, Opetushallituksen korvausvastuu suhteessa käyttäjään ei missään olosuhteissa ylitä kyseisen käyttäjän osalta maksettujen tuotteiden lisenssien hintaa. Opetushallitus ei vastaa mistään välillisestä vahingosta, kuluista tai menetyksistä.

Tätä vastuunrajoitusta ei sovelleta tahallisiin vahinkoihin.

10. Ylivoimainen este 

Ylivoimainen este (force majeure) vapauttaa Opetushallituksen tuotteeseen liittyvistä velvoitteista, mikäli ylivoimainen este estää tuotteeseen liittyvän suorituksen tai kohtuuttomasti haittaa sitä. Ylivoimaisena esteenä pidetään tulipaloa, maanjäristystä, tulvaa, räjähdystä, lakkoa tai muuta työnseisausta, viranomaisen määräystä, energian toimituksessa esiintyviä häiriöitä, raaka-aine- tai tarvikepulaa, ulkopuolisen aiheuttamaa tai ulkopuolisesta johtuvaa kaapeli- tai muuta tietoliikennehäiriötä tai muuta sen kaltaista syytä, joka ei ole ollut tiedossa ja johon ei ole kohtuudella voitu varautua ennalta.

Opetushallitus ilmoittaa ylivoimaisesta esteestä tuotteen käyttöympäristön kautta tai muulla parhaaksi katsomallaan tavalla mahdollisimman pian sen jälkeen, kun ylivoimainen este on ilmennyt.

11. Oikeuksien ja velvollisuuksien siirtäminen 

Käyttäjällä ei ole oikeutta siirtää näihin käyttöehtoihin perustuvia oikeuksia tai velvollisuuksia osaksikaan tai antaa tuotteen käyttöoikeutta kolmannelle osapuolelle ilman Opetushallituksen kirjallista suostumusta. Opetushallitus voi siirtää sopimuksen sekä omat edellä mainitut oikeutensa vapaasti.

12. Sovellettava laki ja erimielisyydet

Tuotteeseen ja näihin käyttöehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Kaikki tuotteen käyttöön tai näihin käyttöehtoihin liittyvät erimielisyydet, joita ei pystytä ratkaisemaan sovinnollisesti, ratkaistaan ensiasteena Helsingin käräjäoikeudessa. Henkilöasiakkaalla on oikeus saattaa erimielisyys kotipaikkansa käräjäoikeuden ratkaistavaksi Helsingin käräjäoikeuden sijaan.