På svenska In English

Zooma in på historia 7-9, del 2

Ehnström-Backas, Tina; Stubbe, Marianne
Nimeke: Zooma in på historia 7-9, del 2
Tekijät: Ehnström-Backas, Tina (Kirjoittaja)
Stubbe, Marianne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789521363894
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 € (26,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Opetushallitus
Sarja: Zooma in på
Painos: 7. painos, 2024
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: ruotsi
Sivumäärä: 254
Tuoteryhmät: Specialundervisning
Historia
Koulutusaste: Yläkoulu
Zooma in på historia 7-9 är en läromedelsserie som är lätt att läsa och lätt att förstå. Läromedlen lämpar sig väl för t.ex. elever med läs- och skrivsvårigheter. De kan användas både i specialundervisning och parallellt med ett annat läromedel. Läromedelsserien består av två delar som täcker innehållet i läroplanen för historia i årskurserna 7-9.

Den andra delen i serien handlar om Finland, Europa, USA och delar av övriga världen under 1900-talet och i början av 2000-talet. Teman är bland annat mellankrigstiden, andra världskriget, kalla kriget, kvinnornas ställning i samhället och det moderna samhällets utveckling.

Boken består av 17 kapitel som har samma uppbyggnad som i den första delen. Varje kapitel inleds med en stor bild som ger en introduktion till temat och en tidslinje med viktiga händelser från kapitlet inplacerade. Bokens uppgifter är av olika slag, dels uppgifter där eleven hittar svaret direkt i texten, dels uppgifter där eleven även behöver använda sig av kunskap och färdigheter från andra ämnen. För den elev som vill läsa lite mera finns det även i denna bok Visste du att-rutor med extra information som ger en fördjupning i innehållet.

Läromedlen kompletteras med material för läraren och digitala uppgifter för eleven.


Suosittelemme myös tuotteita