På svenska In English

Yhteistä kieltä luomassa — Suomea opetteleva opetusryhmässäni

Kuukka, Ilona; Rapatti, Katriina
Nimeke: Yhteistä kieltä luomassa — Suomea opetteleva opetusryhmässäni
Tekijät: Kuukka, Ilona (Toimittaja)
Rapatti, Katriina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789521338670
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,70 € (31,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Opetushallitus
Painos: 2009
Julkaisuvuosi: 2009
Kieli: suomi
Sivumäärä: 166
Tuoteryhmät: Oppaat ja käsikirjat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: oppilasarviointi, opetusmenetelmät, didaktiikka, oppiaineet, kieli ja kielet, monikulttuurisuus, koulut, oppilaat, maahanmuuttajat, maahanmuuttajatausta, oppimisvalmiudet
Nykykoulu on todellinen kulttuurien ja kielten kohtauspaikka. Oppilasryhmissä on eritaustaisia oppijoita, jotka hahmottavat oppiaineiden tietosisällöt eri maailmankuvista käsin. Miten kulttuurisen moninaisuuden ja oppilaiden erilaiset kielelliset valmiudet voi ottaa huomioon opetuksessa?

Kirja esittelee kokoelman eri oppiaineissa koeteltuja monikielisen koulun opetusmenetelmiä ja antaa ideoita oppilaiden erilaisten maailmojen yhteensaattamiseen. Se käsittelee myös maahanmuuttajaoppilaiden oppiainekohtaista arviointia. Kirja lisää opettajan tietoisuutta kielestä - sekä suomen kielestä että oman oppiaineen käsitteistöstä. Luokan- ja aineenopettajat saavat kirjasta ajattelun aineksia omaan opetukseensa, on opetettavana sitten matematiikka, fysiikka, taideaineet tai vaikkapa terveydenhoitoala.


Suosittelemme myös tuotteita