På svenska In English

Viiton ja ohjaan

Salonsaari, Maria-Elisa; Haaksilahti, Tiina; Laatikainen, Sari; Rainò, Päivi; Aunola, Ulla
Nimeke: Viiton ja ohjaan
Tekijät: Salonsaari, Maria-Elisa (Kirjoittaja)
Haaksilahti, Tiina (Kirjoittaja)
Laatikainen, Sari (Kirjoittaja)
Rainò, Päivi (Kirjoittaja)
Aunola, Ulla (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789521346200
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Viiton ja ohjaan on viittomakielen ohjaajan perusoppikirja alan ammatilliseen perustutkintoon. Kirja ei ole viittomakielen oppikirja, mutta siinä tarkastellaan suomalaisen viittomakielen eri piirteitä, kielen asemaa ja sen tulevaisuudennäkymiä. Kirjassa käsitellään monipuolisesti kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen menetelmiä, joiden avulla viittomakielen ohjaaja voi ohjata, tukea ja avustaa eri-ikäisiä henkilöitä. Käytännön esimerkkien avulla käydään läpi, millaisissa toimintaympäristöissä ja työtehtävissä viittomakielen ohjaaja toimii.

Kirjan artikkeleissa paneudutaan kommunikaation ohjaamiseen ja tukemiseen, erilaisiin kommunikaatiokeinoihin, kuulon ja kommunikaation apuvälineisiin ja ilmaisutaitojen ohjaukseen. Lasten ja nuorten ohjauksen ja kasvatuksen ohella aikuiset sekä ikääntyneet on otettu kirjan sisällössä huomioon. Myös erityiset asiakasryhmät, kehitysvammaisuus, puheen ja kielenkehityksen ongelmat ja kuulovammaisuus selvitetään kirjassa. Kuurosokeiden ohjausta käsitellään omassa luvussaan.

Artikkelit syventävät ja tarkentavat viittomakielen ohjaajan koulutuksen sisältöjä ja laajentavat viittomakieli- ja kommunikaatioalan näkökulmaa. Kirjoittajat tuovat esille myös viittomakielen ohjaajan ammatillisuuden ja ammatti-identiteetin työelämässä sekä tärkeän moniammatillisen yhteistyön muiden ammattiryhmien kanssa.


Suosittelemme myös tuotteita