På svenska In English

Tilanne päällä! — Näkökulmia S2-opetukseen

Vaarala, Heidi; Reiman, Nina; Jalkanen, Juha; Nissilä, Leena
Nimeke: Tilanne päällä! — Näkökulmia S2-opetukseen
Tekijät: Vaarala, Heidi (Kirjoittaja)
Reiman, Nina (Kirjoittaja)
Jalkanen, Juha (Kirjoittaja)
Nissilä, Leena (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789521360428
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,70 € (33,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Opetushallitus
Sarja: Oppaat ja käsikirjat 1
Painos: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 160
Tuoteryhmät: Oppaat ja käsikirjat
Koulutusaste: Aikuiskoulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomi toisena kielenä, kielen oppiminen, kielen omaksuminen, opetussuunnitelmat, opetus, suomen kieli
Miten kieltä opitaan? Mitä on tilanteinen kielitaito ja mitä se tarkoittaa S2-opetuksessa? Miten opetan ryhmiä, joissa on monikielisiä oppilaita?

Kielen oppiminen on dynaaminen prosessi. Toisen kielen oppimisen tutkimuksen nykysuuntaukset näkevät kielenoppimisen monimuotoisena, kokonaisvaltaisena ja vuorovaikutteisena prosessina, jolle on ominaista jatkuva muutos. Kieltä opitaan käyttämällä sitä. Kielenkäyttötilanteessa oppijan käytössä ovat kaikki tilanteessa läsnä olevat kieliympäristön ja muiden kielenkäyttäjien resurssit, ja oppiminen on näiden resurssien jakamista.

Kielitaidon tavoitteena ei enää pidetä kuvitteellista äidinkielisen puhujan täydellistä taitoa, vaan kielitaito nähdään tilanteisena ja varioivana. Tavoitteena on kielitaito, jolla yksilö selviytyy ja voi toimia itselleen merkityksellisissä tilanteissa ja yhteisöissä. Tämän kirjan nimi - Tilanne päällä! - heijastelee tätä ajattelua.

Kirja sisältää tietoa uusista S2-alan tutkimuksista ja opetussuunnitelman perusteiden keskeisistä muutoksista sekä tähän mennessä kertynyttä kokemusta ja tietoa opetuksen arjesta. Se antaa työkaluja opetustyöhön ja sen suunnitteluun. Kirja on tarkoitettu erityisesti S2-opettajille sekä kaikille niille luokan- ja aineenopettajille, joiden ryhmissä on monikielisiä oppilaita.


Suosittelemme myös tuotteita