På svenska In English

Testaa ja valitse - Lypsykarjanjalostuksella tuloksiin

Aro, Johanna; Niemi, Anne-Mari; Toivonen, Minna; Vahlsten, Terhi
Nimeke: Testaa ja valitse - Lypsykarjanjalostuksella tuloksiin
Tekijät: Aro, Johanna (Kirjoittaja)
Niemi, Anne-Mari (Kirjoittaja)
Toivonen, Minna (Kirjoittaja)
Vahlsten, Terhi (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789521367120
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Opetushallitus
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Sivumäärä: 202
Tuoteryhmät: Maa- ja metsätalousala
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lypsykarja, jalostus, genomiikka, kotieläinjalostus, maidontuotanto (kotieläintuotanto)
Avainsanat: ammatillinen koulutus, maatalousala, lypsykarjanjalostus
Testaa ja valitse - Lypsykarjanjalostuksella tuloksiin on uudistettu versio alun perin vuonna 2007 ilmestyneestä Mittaa ja valitse - Lypsykarjanjalostuksella tuloksiin -oppikirjasta. Oppikirja on tarkoitettu ensisijaisesti maatalousalalle ammatilliseen koulutukseen. Sitä voivat hyödyntää myös karjanjalostajat ja muut asiasta kiinnostuneet.

Oppikirjassa kuvataan lypsykarjanjalostuksen kehitysaskeleet nykypäivään. Kirjassa valotetaan lypsykarjanjalostuksen organisoitumista Suomessa, jalostuksen teoreettista pohjaa sekä käytännön jalostusarvosteluja. Lypsykarjanjalostuksesta annetaan oppikirjassa kokonaiskuva sekä valtakunnan tasolla että tilatasolla. Kirjassa käsitellään myös eläinaineksen hankintaa, markkinointia, eläinvalokuvausta ja näyttelytoimintaa. Uutuusarvoa tuo genomivalinnan soveltaminen jalostusohjelmassa, ja erityisesti hiehojen roolin korostaminen jalostusohjelman toteutuksessa. Alkiohuuhtelu ja alkionsiirron perusteissa esitellään käytettävää tekniikkaa sekä miten erilaisia tekniikoita hyödynnetään nykyaikaisessa jalostusohjelmassa.


Suosittelemme myös tuotteita