På svenska In English

Suomalainen puukerrostalo — Rakenteet, suunnittelu ja rakentaminen

Tolppanen, Janne; Karjalainen, Markku; Lahtela, Tero; Viljakainen, Mikko
Nimeke: Suomalainen puukerrostalo — Rakenteet, suunnittelu ja rakentaminen
Tekijät: Tolppanen, Janne (Kirjoittaja)
Karjalainen, Markku (Kirjoittaja)
Lahtela, Tero (Kirjoittaja)
Viljakainen, Mikko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789521355417
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,60 € (30,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Opetushallitus
Painos: 2013
Julkaisuvuosi: 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 194
Tuoteryhmät: Tekniikan ala
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: puukerrostalot, puurakennukset, talonrakennus, rakennussuunnittelu, kerrostalot, puurakentaminen, puurakenteet, rakennustekniikka, paloturvallisuus, puu (luonnonmateriaalit), rakennusaineet, kantavat rakenteet, runkorakenteet, LVIS-tekniikka, energiatehokkuus, ekologinen rakentaminen, ääneneristys
Puukerrostalorakentamisen käytännönläheinen opas antaa lukijalleen puukerrostalorakentamisen laaja-alaiset perustiedot yli perinteisten ammattikuntarajojen. Teoksessa kerrataan puukerrostalorakentamisen kehitystä Suomessa ja muualla maailmassa sekä esitellään puukerrostalojen uudet teolliset rakennejärjestelmät ja avoin puuelementtirakentamisen teollisuusstandardi. Kirjassa käsitellään puukerrostalojen rakenteita ja rungon lujuustekniikkaa sekä puun käytön mahdollisuuksia betonirunkoisten lähiökerrostalojen julkisivujen energiakorjauksissa ja lisäkerrosten rakentamisessa.

Kirja soveltuu oppikirjaksi sekä ammatilliseen koulutukseen että korkeakouluihin. Laaja-alaisten perustietojen ohella se antaa kaikille alan toimijoille puukerrostalorakentamisen yhteisen kielen. Yhteinen tietopohja ja kieli luovat perustan eri ammattiryhmien yhteistyölle rakennushankkeen toteutuksessa parantaen eri osapuolten keskinäistä ymmärrystä ja toteutuksen laatua. Julkaisu on hyödyllinen ohjekirja myös rakennuttajille, suunnittelijoille, rakentajille ja viranomaisille sekä rakennusalan yrityksille.


Suosittelemme myös tuotteita