På svenska In English

Seksuaalisuuden portaat

Korteniemi-Poikela, Erja; Cacciatore, Raisa
Nimeke: Seksuaalisuuden portaat
Tekijät: Korteniemi-Poikela, Erja (Kirjoittaja)
Cacciatore, Raisa (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789521359149
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,80 € (33,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Opetushallitus
Sarja: Oppaat ja käsikirjat 1
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 235
Tuoteryhmät: Oppaat ja käsikirjat
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: seksuaalisuus, seksuaalikasvatus, lapset (ikäryhmät), nuoret, seksuaalinen kehitys, ihmissuhteet, opetusmateriaali
Suunnitelmallisen ja ikätasoisen seksuaalikasvatuksen avulla lapsi tai nuori oppii tietoja, taitoja ja asenteita, jotka auttavat häntä kehittämään omia tunne- ja vuorovaikutustaitojaan ja itsensä suojelemiseen tarvittavia valmiuksia.

Seksuaalinen kehitys etenee uteliaisuudesta herkistymisen kautta rohkaistumiseen. Päiväkodeissa keskitytään kehoon ja tunteisiin. Alakoulussa lisätään tietotaitoa oman kehon ja seksuaalisuuden kehityksestä. Murrosikäistä kohdellaan silkkihansikkain, sillä tiedon tarve on suurin. Perusopetuksesta lähtevä rohkaistuja tarvitsee selviämistaitoja itsenäiseen päätöksentekoon.

Seksuaalisuuden portailla merkityksen saavat kaikki ne tärkeät tunteet ja vaiheet, jotka lapsi tai nuori kokee kehityksensä aikana paljon ennen kuin seksi kumppanin kanssa on ajankohtaista. Ennen kaikkea lapsi ja nuori tarvitsevat aikuisen, joka uskoo ja luottaa heihin ja haluaa antaa tarpeellisia tietoja. Seksuaalisen kehityksen suojaaminen on aikuisten tehtävä.

Käsikirja on tarkoitettu seksuaalikasvattajina toimiville opettajille ja terveydenhoitajille erilaisissa opetustilanteissa käytettäväksi. Portaiden virikekuvat voi esittää oppilaille dokumenttikameralla kirjasta tai materiaalin nettisivulta osoitteesta: oph.fi/fi/oppimateriaali/seksuaalisuuden-portaat


Suosittelemme myös tuotteita