På svenska In English

Saako olla suomea? — Opas suomi toisena kielenä -opetukseen

Nissilä, Leena; Martin, Maisa; Vaarala, Heidi; Kuukka, Ilona
Nimeke: Saako olla suomea? — Opas suomi toisena kielenä -opetukseen
Tekijät: Nissilä, Leena (Kirjoittaja)
Martin, Maisa (Kirjoittaja)
Vaarala, Heidi (Kirjoittaja)
Kuukka, Ilona (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789521326912
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,40 € (26,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Opetushallitus
Painos: 3. painos, 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 192
Tuoteryhmät: Suomi toisena kielenä
Koulutusaste: Aikuiskoulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: suomi toisena kielenä, suomen kieli, toinen kieli, opetus, didaktiikka, oppiminen, ulkomaalaiset, maahanmuuttajat, kielitaito, kuullun ymmärtäminen, luetun ymmärtäminen, kirjoitustaito, arviointi
Opas sisältää ajankohtaista tietoa toisen kielen oppimisen kulusta ja uuden tutkimustiedon soveltamismahdollisuuksista suomi toisena kielenä -opetukseen. Oppijankielen kehittymistä lähestytään sujuvuuden, tarkkuuden ja kompleksisuuden näkökulmasta. Kirja sisältää paljon käytännön esimerkkejä siitä, miten opettaja voi kehittää näitä kolmea ulottuvuutta oppijan kuullun ymmärtämisessä, puhumisessa, luetun ymmärtämisessä ja kirjoittamisessa.

Kirja tarkastelee suomen kielen oppimista kouluasteesta riippumattomasti, joten siitä hyötyvät kaikki suomi toisena kielenä -opettajat esiopetuksesta aikuiskoulutukseen. Kirja on hyvä apuväline myös niille äidinkielen ja kirjallisuuden opettajille, luokanopettajille sekä muiden oppiaineiden ja ammattialojen opettajille, joiden ryhmissä on maahanmuuttajia. Lisäksi siitä voi saada ideoita vieraan kielen opetukseen ja kielenopetukseen yleensäkin.

Kyseessä on ajankohtaisin ja monipuolisin yhtenäinen opas kaikille niille opettajille, jotka ovat tekemisissä suomen kieltä oppivan maahanmuuttajan kanssa. Kirjan tekijöiden asiantuntemuksessa yhdistyy pitkä opetuskokemus, syvällinen tutkimustieto sekä tieto koulutuspoliittisista linjauksista sekä suomi toisena kielenä -opetussuunnitelman perusteista ja -arvioinnista.


Suosittelemme myös tuotteita