På svenska In English

Kilinää — Lammas- ja vuohitalouden oppimateriaali

Harrinkari, Tiina; Rautiainen, Johanna
Nimeke: Kilinää — Lammas- ja vuohitalouden oppimateriaali
Tekijät: Harrinkari, Tiina (Kirjoittaja)
Rautiainen, Johanna (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789521362354
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 27.9.2022
Hinta: 48,00 € (43,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Opetushallitus
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 204
Tuoteryhmät: Ammatillinen koulutus
Maa- ja metsätalousala
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: lammastalous, vuohitalous, kotieläintalous, lammas, vuohi, lampaanhoito, vuohenhoito, ruokinta, laiduntaminen
Avainsanat: green care, lammastalous, maatalousala, vuohitalous
Kilinää on ensimmäinen suomenkielinen lammas- ja vuohitalouden oppikirja, ja se käsittelee kattavasti lampaan ja vuohen hoidon eri osa-alueita. Kirja on suunnattu maatalousalan perus- ja ammattitutkinnon eri tutkinnonosien ja osaamisalojen opiskeluun. Perusteos sopii erinomaisesti myös itseopiskelumateriaaliksi lampaan ja vuohen hoidosta kiinnostuneille.

Kirja esittelee alan yrittäjänä toimimisen mahdollisuuksia ja tutustuttaa eri tuotantosuuntiin. Opiskelija perehtyy Suomen yleisimpien lammas- ja vuohirotujen ominaisuuksiin ja rotujen risteytykseen, jotta osaisi valita kuhunkin tuotantosuuntaan sopivan rodun.

Johdanto-osan jälkeen kirja rakentuu tilan vuosikierron mukaan. Eri vuodenaikojen töitä käsitellään kuntoluokituksesta kerintään ja astutuksesta kilistämiseen. Kustakin vuodenajasta opitaan hyviä toimintatapoja sekä oikeaoppista ravitsemusta ja ruokintaa. Oppikirja esittelee myös kunkin vuodenajan yleisimmät sairaudet ja kertoo, kuinka niitä voidaan tunnistaa ja hoitaa.

Eri vuodenaikoja voi käsitellä omina erillisinä oppimisosioinaan, ja yhdessä ne muodostavat koko alaa esittelevän kokonaisuuden, joka osoittaa, miten lampaat ja vuohet ovat monipuolisuudessaan vailla vertaa.

Kirjan tehtävät on jaoteltu oppimistehtäviin, syventäviin tehtäviin ja harrastetehtäviin. Oppimistehtävien vastaukset ovat pääosin löydettävissä kirjan sivuilta, kun taas syventävien ja harrastetehtävien suorittaminen vaatii tiedon etsimistä ja soveltamista.Suosittelemme myös tuotteita