På svenska In English

Cadeau 3

Kaarresalo, Heidi; Leblay, Christophe; Pälviranta, Maria
Nimeke: Cadeau 3
Tekijät: Kaarresalo, Heidi (Kirjoittaja)
Leblay, Christophe (Kirjoittaja)
Pälviranta, Maria (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789521364655
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Opetushallitus
Sarja: Cadeau
Painos: 4. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 219
Tuoteryhmät: Ranska
Koulutusaste: Alakoulu
Cadeau on A-ranskan oppimateriaalisarja alakouluun. Cadeau 3 on sarjan viimeinen osa, ja se sisältää vuosiluokkien 5‒6 sisällöt. Aiemmista osista poiketen Cadeau 3 jakaantuu kahdeksi kirjaksi: oppikirjaksi ja harjoituskirjaksi. Cadeaussa on huomioitu uuden opetussuunnitelman mukaiset laaja-alaiset taidot. Pääpaino on edelleenkin toiminnallisissa ja vuorovaikutteisissa työtavoissa yksilöllistä harjoittelua unohtamatta.

Cadeau 3 koostuu 17 luvusta, ja oppikirjan lopussa on sarjakuvasanastot ja aakkoselliset sanastot, joihin on sisällytetty suurin osa aiempien osien sanoista. Luvut 1‒9 on suunniteltu 5. vuosiluokan ja luvut 10‒17 puolestaan 6. luokan sisällöiksi. A2-ranskassa materiaalia voi soveltaa oman opetusryhmän mukaiseksi.

Oppikirjan luvut rakentuvat tutuista elementeistä:

· kuvasanasto ja dialogi
· teksti
· sanasto
· kolmen luvun välein opittuja asioita kertaava peli.

Uutena aukeamatyyppinä luvussa on A la loupe -aukeama, jossa esitellään jokin kulttuurinen asia Ranskasta tai ranskankielisestä maasta. Luvuissa 1‒9 kulttuuriaukeamilla tutustutaan ranskalaisiin asioihin aina parkourista Pariisin metroon. Luvuissa 10‒16 taas esitellään maailman ranskankielisiä paikkoja jonkin yksittäisen asian kautta, kuten esimerkiksi sarjakuvakaupunki Bryssel, Senegalin musiikkikulttuuri ja Montrealin Cirque du Soleil. Myös tutuksi tullutta sarjakuvaa käytetään tarinankerronnassa.

Kirjaan liittyy opettajan aineisto.Suosittelemme myös tuotteita