På svenskaIn english

Maahanmuuttajaoppilaiden opetus perusopetuksessa — Opetussuunnitelmatyöstä käytäntöön

Ikonen, Kristiina
Nimeke: Maahanmuuttajaoppilaiden opetus perusopetuksessa — Opetussuunnitelmatyöstä käytäntöön
Tekijät: Ikonen, Kristiina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789521319976
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 22,50 € (20,45 € alv 0 %)


Kustantaja: Opetushallitus
Painos: 2005
Julkaisuvuosi: 2005
Kieli: suomi
Sivumäärä: 143
Tuoteryhmät: Oppaat ja käsikirjat
Kouluaste: Ammatillinen- ja aikuiskoulutus
Kansalliskirjaston asiasanat: maahanmuuttajat, peruskoulu, opetus, perusopetus, kotouttaminen, valmistava opetus, oppilaanohjaus, oppilashuolto, äidinkieli, suomen kieli, yhteistyö, koti, koulu
Julkaisun tarkoituksena on tukea opetussuunnitelman perusteiden maahanmuuttajien opetusta koskevien tavoitteiden toteuttamista koulussa. Maahanmuuttajaoppilaiden määrä on kasvanut 1990-luvun alusta lähtien voimakkaasti ja heitä on jo lähes jokaisessa kunnassa. Opetussuunnitelman perusteita uudistettaessa otettiin huomioon maahanmuuttajien opetuksen muuttunut tilanne ja hyödynnettiin erityisesti viime vuosien aikana kertyneitä kokemuksia ja uusimpia tutkimustuloksia.

Tässä julkaisussa esitellään maahanmuuttajalasten ja -nuorten opettamista sekä opetusta koskevien säädösten että erilaisten järjestämistapojen näkökulmasta. Lisäksi kirjassa kuvataan perusopetukseen valmistavaa opetusta ja maahanmuuttajien oman äidinkielen opetusta. Suomi toisena kielenä -opetusta koskevassa artikkelissa käsitellään opetussuunnitelman perusteiden keskeisiä muutoksia, kielitaidon tasojen kuvausasteikon soveltamista, arviointia ja opetuksen metodologisia kysymyksiä. Julkaisussa kuvataan maahanmuuttajien opetuksen eri osa-alueita ja tarjotaan sekä ideoita että hyviä käytännön esimerkkejä opetuksen kehittämisen ja toteuttamisen tueksi.


Suosittelemme myös tuotteita